lördag, december 13, 2008

Vintervitt

Tidig luciamorgon, snö på marken och i träden - vackert....& faktiskt lite stämningsfullt....

Saknar traditionell luciamorgon på tv... de gamla vanliga sångerna osv. Tur att man har barn på dagis så man får uppleva det till viss del iaf.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser fram emot en liten uppvisning i morgon - vill du vara lucia då, pojkarna är ju stjärngossar!

Brittis sa...

På 4:an var det fint firande. Och så dom sjöng! Alla de sånger som vi föbinder med ett traditionellt luciafirande. Och med stort inslag av invandrare. Jag tycker att det är underbart. Blonda och ljusa sida vid sida med mörkhåriga och mörkhyade. Ett steg i rätt riktning. Men jag vill att vi behåller våra traditioner på våra traditionella tider. Berika sedan gärna med utifrån kommande traditioner på deras speciella högtider.

Kiara Och Kovu sa...

Jag hade sett fram emot att se luciafirandet i Alex skola. Dom brukar spexa till det lite på slutet. Men Alex ville inte att jag skulle komma!!!! Varför inte frågade jag!!!! Ja du brukar ju alltid sjunga!!! fick jag till svar!!!!

Anonym sa...

Haha.. ja sjungande mammor brukar ju vara pinsamma, själv är jag uppvuxen med rodnande kinder och en sjurungande låt "Jag har en telefon... " så jag förstår Alex OCH alla mammor.. är nämligen lika själv... ;)

Brittis sa...

Sånt är livet. Det där med "Jag har en telefon ..." känner jag igen. Och förstår de små liven. Men tänk på att det är härdande.